image

image
image
image

image

Ceai oolong (wu-long)

 

Ceaiul oolong (cunoscut si sub numele de wu-long) este originar din provincia Fujian din China. Este un ceai cu o usoara aroma de fructe, de tarie medie care combina proprietatile ceaiului verde cu cele ale ceaiului negru.

Este recunoscut ca avand cea mai buna aroma dintre toate ceaiurile, gustul sau deosebit fiind oarecum asociat cu prospetimea ceaiului verde si avand aroma puternica de fructe a ceaiului negru.

In timp ce ceaiul negru este supus unui proces de fermentatie extins, iar ceaiul verde este nu este deloc oxidat, procesarea ceaiului wulong se afla undeva la mijoc. Procesul de fermentatie este oprit undeva intre ceaiul verde si cel negru.

Cunoscut pentru aroma sa delicioasa, ceaiul oolong mai este denumit si ceai semi-fermentat. Procesul de productie al acestui ceai este cel mai complicat, deoarece fermentarea lui trebuie oprita la un moment dat, iar aceasta este o intreaga stiinta, chiar arta.

Frunzele de ceai sunt culese doar in zilele insorite, fiind depozitate in cosuri de bambus dupa ce marginile frunzelor sunt usor crestate.

In cele din urma, frunzele de ceai vor fi uscate pana cand aceste capata o culoare rosiatica, dupa care sunt supuse unui proces de incalzire care va stopa procesul de oxidare. Ceaiul oolong este gradat in functie de sezon, modul de culegere si calitatea frunzelor. Ceaiurile produse in timpul verii sunt cele mai consistente si stabile, acestea avand cea mai inalta calitate.

Ceaiul oolong are mai multi polifenoli decat ceaiul negru sau cel verde. Polifenolii sunt antioxidanti puternici, care protejeaza organizmul impotriva unui spectru foarte larg de afectiuni.

Ceaiul oolong - secretul chinezesc al sanatatii
Ceaiul oolong si beneficiile sale
Cum se produce ceaiul oolong

 

 
 
image