image

image
image
image

image

Ceaiul alb este bun pentru sanatate

 

De secole, societatea chineza consuma diferite tipuri de ceaiuri, ca si parte a dietei lor zilnice. Insa putini oameni sunt constienti de faptul ca ceaiul alb ofera mai multe beneficii sanatarii decat alte ceaiuri, de exemplu ceaiul verde.

Ceaiul alb provine din frunze ale plantei Camellia Sinensis. Aceste frunze sunt recoltate atunci cand ele sunt inca foarte tinere, sub forma de boboci acoperiti cu un puf fin de culoare alba spre argintiu, de aici provenind si numele ceaiului. Ceaiul alb de cea mai buna calitate este cel cules manual primavara, la sfarsitul lunii Martie, pana spre finalul lunii Aprilie.

Funzele si bobocii de Camellia Sinensis sunt uscati cu ajutorul aerului, fara a face ca frunzele sa treaca prin procesul de fermentatia asa cum se intampla in cazul ceaiului negru. Deoarece procesarea frunzelor este minimala, ceaiul alb retine cea mai mare cantitate de antioxidanti care se afla in mod natural in interiorul frunzelor. Ceaiul alb este un ceai rar si poate fi cu mult mai scump decat ceaiul verde sau cel negru.

Ceaiul alb de ceai mai buna calitate, denumit "Silver Needle" contine in mod exclusiv doar boboci de Camellia Sinensis, fara ca acestia sa fie deschisi sau afectati in vreun fel. Alte tipuri de ceai alb produs din frunze tinere, dar care nu mai sunt boboci, ar fi: Emperor's White Tea, Noble-Long Life Eyebrow, Tribute Eyebrow, Snow bud, Song Yang, White Peony.

Beneficiile obtinute de pe urma efectului antioxidant al ceaiului alb sunt enorme. Modul nostru modern de viata ne expune la cantitati enorme de radicali liberi, datorita poluarii, stresului, fumatului si a mancarurilor nesanatoase de tip junk-food. Radicalii liberi pot fi daunatori pentru organism si de asemenea pot sa accelereze procesul de imbatranire, agresand tesuturile si eventual organele.

Avand un ritm de viata stresant, orice persoana poate sa experimenteze hipertensiunea arteriala, care poate conduce la probleme grave de genul atacului de inima sau boli cardiovasculare. Mai mult studii stiintifice au aratat faptul ca ceaiul alb poate sa subtieze sangele care poate sa fie ingrosat datorita colesterolului ridicat sau a numarului mare de radicali liberi.

Alte beneficii ale ceaiului alb ar fi capacitatea sa de a ucide bacteriile si germenii din cavitatea bucala, prevenind astfel diverse afectiuni ale dintilor si gingiilor. consumul regulat de ceai alb va intari oasele, prevenind astfel osteoporoza si va ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului, diabetului sau a bolilor ficatului.

Beneficii speciale pentru sanatate ale ceaiului alb
Ceaiul alb versus ceaiul negru
Istoria ceaiului Rooibos

 

 
 
image