image

image
image
image

image

Ceaiul oolong - Secretul chinezesc al sanatatii perfecte

 

De sute de ani in Extremul Orient, ceaiul Oolong a fost respectat pentru calitatile sale de vindecare si de capacitatea de slabire. Minunat si unic, Oolong combina aroma si gustul delicios plin de ceai negru, cu unele dintre cele mai bune calitati benefice pentru sănătate ale ceaiului verde.

Recent, ceaiul oolong a fost comercializat in occident ca si "Vechiul secret chinezesc pentru perderea in greutate". Deşi acest lucru nu este complet adevarat, si multe dintre afirmatii sunt exagerate, Oolong este o parte importanta si sanatoasa a dietei chineze. De fapt, felurile grase de mancare sunt adesea servite în China impreuna cu ceai Oolong. Acest lucru se datoreaza faptului ca Oolong este cunoscut ca un luptator impotriva obezitatii.

Oolong este un inamic al grasimilor

Ceaiul oolong stimuleaza sistemul nervos si da un impuls metabolismului. Pe langa aceasta, el contine si o anumita doza de polifenoli care ajuta la dizolvarea trigliceridelor in exces (trigliceridele sunt in mod normal utilizate de organism ca si combustibil, insa atunci cand sunt in exces ele sunt depozitate).

Acest proces de ardere al grasimilor se numeste "termogeneza" si confera un plus de energie. elimina excesul de apa si ajuta la arderea tesutului adipos din organism.

Credeti sau nu, caliatea ceaiului oolong in arderea grasimilor este doar inceputul listei de beneficii oferite de acest ceai. Vom prezenta in continuare cele mai importante dintre ele.

Protejeaza pielea contra ridurilor

Antioxidantii mentionati anteriror, ajuta de asemenea si la protectia impotriva petelor pielii si a ridurilor. De fapt studii stiintifice au demonstrat ca ceaiul oolong poate ameliora unele afectiuni ale pielii cu peste 50%.

Oolong detoxifica organismul

Ceaiul oolong actioneaza ca si un agent antibacterian si ajuta la mentinerea unui mediu alcalin in organism. Mediul alcalin din organism este incompatibil cu bacteriile, ciupercile sau alto microbi, care nu pot trai intr-un asemenea mediu.

Dinti mai sanatosi

Prin uciderea bacteriilor din stomac, oolong previne respiratia urat mirositoare. Un studiu efectuat la o universitate japoneza a demonstrat ca un consum regulat de ceai oolong consolideaza dintii si previne cariile dentare.

Stimuleaza sistemul imunitar

Un studiu recent a aratat ca o substanta din ceaiul Oolong numit tanina poate ajuta respunsul sistemului imunitar in lupta împotriva infecţiei. Studiul a inclus un experiment de patru saptamani, cu 11 consumatori de cafea şi 10 consumatori de ceai, care au consumat 600 ml de cafea sau ceai negru in fiecare zi.

Analizele de sange efectuate la finalul experimentului au aratat ca productia de proteine antibacteriene a fost de 5 ori mai mare la consumatorii de ceai, acesta fiind un indicator al unui sistem imunitar puternic.

Imbunatateste functia mentala

Oolong contine mai multe componente care au un efect de stimulare al sistemului nervos. Aceasta inseamna ca imbnatateste reflexele, concentrarea si functiile creierului in general. Este unul dintre putinele stimulente mentale 100% sigure.

Ceaiul oolong si beneficiile sale
Cum se produce ceaiul oolong
Fumatul si ceaiul verde

 

 
 
image