image

image
image
image

image

Ceaiul oolong si beneficiile sale

 

Beneficii ale ceaiului oolong

Cea mai bune metoda de pastrare a corpului la cel mai inalt nivel de sanatate se poate realiza prin consumul de ceai oolong.

In traducere directa "Dragonul Negru", sensul cuvantului "oolong" este deopotriva mistic si tentant. Nici o alta gama de ceaiuri nu include o varietate mai mare de forme, arome si culori.

De asemenea nici o alta tehnica de producere a ceaiurilor nu se bazeaza atat de mult pe retete individuale, care s-au transmis din generatie in generatie, de-a lungul a cateva mii de ani. Pur si simplu, ceaiul oolong ofera ceva pentru toata lumea, de la arome tari pana la cele aromele florale si suave ale ceaiurilor usoare.

Este bine de retinut faptul ca toate ceaiurile au ceva de oferit, insa ceaiul oolong a atras in mod particular atentia lumii medicale. Iata o scurta lista a beneficiilor ceaiurilor oolong:

Diabet - poate fi un bun adjuvant in tratamentul diabetului de tip 2.

Eczema - cercetatorii japonezi au raportat faptul ca starea pacientilor cu anumite forme de eczeme s-a imbunatatit dupa ce au inceput sa bea zilnic 1 litru de ceai oolong.

Alergiile - doi derivati ai catehinelor (C1 si C2) cu potential antialergic su fost izolati de catre cercetatorii taiwanezi.

Infectiile bacteriene - Polifenolii din ceaiul oolong inhiba puternic activitatea enzimelor anumitor tipuri de streptococi.

Cavitatea bucala - Polifenolii sunt de asemenea foarte importanti in controlul cariilor dentare.

Obezitate - Consumul de ceai oolong stimuleaza oxidarea grasimilor din organismul uman.

Cancer - Extractul de ceai oolong are efect chemopreventiv.

Deci este oolong bun pentru mine?

Bea ceai oolong pentru satatatea ta si nu pierde din vedere un lucru: miliarde de persoane au consumat ceai timp de mii de ani, beneficiind astfel de propprietatile sala extraordinare.

Asezati-va comod, relaxati-va si bucurati-va de senzatii deosebite pe masura ce sorbiti aceasta bautura minunata. Este bine pentru suflet, iar ceea ce este bun pentru suflet, cu siguranta este bun si pentru organism.

Ceaiul oolong - secretul chinezesc al sanatatii
Cum se produce ceaiul oolong
Ceai Rooibos - beneficii

 

 
 
image