image

image
image
image

image

Ceaiul si sanatatea

 

Ceai pentru incepatori
 
Medicina traditionala indicana si chineza foloseste ceaiul de mii de ani. Acesta a fost utilizat ca si stimulant, diuretic, astringent (ajuta la controlul sangerarii si vindecarea ranilor), imbunatatirea sanatatii inimii, tratarea flatulentelor, reglarea temperturii corpului si a nivelului de zahar din sange, imbunatatirea proceselor mentale.
 
De la cafea la ceai
 
In mod normal oamenii ar trebui sa treaca de la cafea la ceai. Dealtfel, ar trebui sa lase ceaiul sa devina un inlocuitor si al alcoolului si tutunului. Singurele "droguri" pe care ar trebui sa le consume oamenii sunt cele prescrise de doctor.
 
Fumatul si ceaiul verde
 
Foarte multi oameni sunt constienti de pericolele fumatului. Pentru cei care nu au de gand sa renunte la fumat, datorita faptului ca beneficiaza de o anumita satisfatie datorita acestui viciu, exista o cale de a anula efectele nocive ale fumatului.
 
Detoxificare organism cu ceai de plante
 

Ceaiurile de plante au in princiopiu rolul de a echilibra functiile organismului, iar proprietatile acestora de detoxifiere a organismului sunt in general sigure pentru sanatate. Detoxifierea organismului nu este un concept nou. Multe culturi antice au practicat detoxifierea sub forma accelerarii metabolismului si prin curatarea colonului cu ajutorul plantelor medicinale.

 

 

 
 
image