image

image
image
image

image

De la cafea la ceai

 

In mod normal oamenii ar trebui sa treaca de la cafea la ceai. Dealtfel, ar trebui sa lase ceaiul sa devina un inlocuitor si al alcoolului si tutunului. Singurele "droguri" pe care ar trebui sa le consume oamenii sunt cele prescrise de doctor.

Cafeaua este o bautura care genereaza o dependenta foarte puternica. Aceasta poate cauza o crestere brusca a nivelului de zahar din sange, urmata imediat de o cadere, care il va face pe consumator sa doreasca din nou cafea, la doar cateva minute dupa ce a consumat deja o cafea.

Tutunul este un stimulant moderat in comparatie cu cafeaua, care contine cofeina. Tutunul in exces poate sa confere un fel de eliberare, deoarece este un bun luptator impotriva durerii.

Alcoolul este un depresiv cunoscut. Insa totusi se pare ca ii stimuleaza pe cei care-l consuma, in special atunci cand este consumat in cantitati mici. Aceasta scade inhibitiile si ii face pe oameni sa se simta liberi pentru o anumita perioada de timp. Oricum, nu este nici un fel de libertate in consumul de alcool, tinand cont de dependenta foarte puternica pe care o creaza.

Trebuie retinut faptul ca si ceaiul cauzeaza oarecum dependenta, insa este o diferenta enorma intre aceasta si ceea ce ofera competitorii ceaiului. Ceaiul este singurul sanatos dintre toate acestea.

Tutunul si alcoolul cauzeaza boli deosebit de grave, precum cancerul si bolile de inima. Acestea pot ruina foarte multe vieti, intrerupand cursul acestora inainte de vreme. Ceaiul previne cancerul si bolile de inima, fiind responsabil pentru prelungirea vietii a milioane de persoane.

Sfatul nostru este sa renuntati la alcool si sa treceti de la cafea la ceai, care le poate inlocui pe toate acestea. Este mult mai bine sa fii intr-o forma deosebita si sa nu-ti fie rau niciodata.

Istoria ceaiului Rooibos
Preparare ceai rosu
Ceai Rooibos - beneficii

 

 
 
image