image

image
image
image

image

Este bun pentru tine ceaiul negru ?

 

Ceaiul este savurat in intreaga lume, iar foarte multi oameni isi pun intrebarea: este ceaiul negru bun pentru mine ?

Toate ceaiurile adevarate, inclusiv aceasta bautura ultracunoscuta, provin din planta Camellia Sinensis. Indiferent de produsul final obtinut, fie ca este ceai verde, negru sau alb, extrem de importanta este perioada de timp cat acesta este lasat sa fermenteze.

Ceaiurile verzi si albe nu sunt oxidate, iar procesarea acestora este minimala, in timp ce ceaiul negru este o bautura complet oxidata.

Procesul de oxidare/fermentare schimba compozitia chimica a frunzelor de Camellia Sinensis, afectand oarecum si proprietatile sale benefice.

Toate acestea fiind spuse, ceaiul negru este o bautura buna pentru tine, chiar daca nivelul de antixidanti din compozitia sa nu este la fel de ridicat ca si in cazul ceaiului alb sau verde. Diferentele dintre acestea nu sunt chiar atat de mari.

Ceaiul negru este o bautura avand in compozitia sa tanine, care sunt foarte benefice pentru organism. Studiile stiintifice arata ca aceasta bautura minunata incetineste procesul de imbatranire al organismului, datorita faptului ca este capabila sa inlature radicalii liberi.

Studiile stiintifice au mai indicat si faptul ca laptele adugat la ceaiul negru ii altereaza capacitatea acestuia de lupta impotriva cancerului sau a hipertensiunii arteriale. Aceasta se datoreaza faptului ca laptele contine o proteina cunoscuta sub numele de caseina, care anuleaza o parte din efectele minunate ale ceaiului negru. Astfel, adugand lapte la ceaiul dumneavoastra va faceti un deserviciu, in cazul in care doriti sa exploatati la maxim proprietatile acestuia.

Mai multe studii efectuate pe animale au demonstrat faptul ca ceaiul negru administrat in combinatie cu lapte au diminuat semnificativ efectul ceaiului asupra tensiunii arteriale.

Ca si un bonus la toate aceste efecte benefice, ceaiul negru ajuta la arderea grasimilor si accelerarea metabolismului.

Astfel, daca va puneti intrebarea: "Este ceaiul negru bun pentru mine ?", raspunsul este DA !

Consumand ceai negru este unul dintre cele mai bune lucuri pe care le puteti face pentru dumneavoastra si nu uitati sa renuntati la adaosul de lapte.

Ceai negru chinezesc
Ceaiul alb versus ceaiul negru
Ceaiul si sanatatea

 

 
 
image