image

image
image
image

image

Istoria ceaiului Rooibos

 

In 1772, un botanist pe nume Carl Thunberg a fost prima persoana care a raportat despre existenta ceaiului Rooibos. Oricum, populatia din Khoisan folosea acest ceai de mii de ani, in special datorita proprietatilor sale medicale. Mai tarziu, deoarece ceaiul negru era prea scump, foarte multi oameni au ales ca si alternativa ceaiul Rooibos. In functie de modul de procesare, acesta poate fi verde sau rosu. Acest depinde in mod direct de fermentatia sau oxidarea realizata in cadrul procesului de fabricatie.

Cunsocut si sub numele de ceai rosu, ceaiul Rooibos este o bautura foarte populara in multe tari si etnii. De exemplu, in cele mai multe locuri acest ceai este consumat fara a i se adauga lapte sau zahar, dat fiind faptul ca cei mai multi oameni considera aceasta bautura ca fiind una dulce, cu un usor gust asemanator celui de nuca. In orice caz, in regiunea Africii de Sud, populatia obisnuieste sa adauge zahar si lapte la ceai, considerand ca ceaiul rosu este apropiat de cel negru.

Spre deosebire ce ceaiul negru, al carui timp de infuzare este scurt deoarece altfel se va obtine un gust amar, ceaiul rosu se poate lasa in apa oricat timp. Cu cat timpul de infuzare este mai mare, cu atat aroma ceaiului rosu este mai buna.

Bineinteles, in afara de gustul deosebit, acesta are si multe proprietati medicinale. Un aspect foarte important il reprezinta faptul ca nui contine cofeina. De fapt a fost comparat cu ceaiul de musetel.

Este adevarat ca ceaiul Rooibos este o alternativa naturala la medicatia pentru multe afectiuni, cum ar fi: colicile, crampele menstruale, durerile de dinti sau insomnia. Bineinteles, mai exista si alte beneficii, care au fost demonstrate de catre cercetatori.

Dupa cum vedeti, ceaiul Roobos are o istorie foarte lunga si pe langa faptul ca are un gust foarte bun, este si foarte sanatos. Tocmai de aceea este considerat drept unul dintre cele mai bine vandute bauturi in cadrul magazinelor destinate produselor naturiste.

Arta de a amesteca ceaiurile medicinale
Preparare ceai rosu
Ceai Rooibos - beneficii

 

 
 
image