image

image
image
image

image

Preparare ceai rosu

 

Ceaiul rosu se prepara la fel ca si ceaiul normal. Se incalzeste mai intai ceainicul cu apa fierbinte, pentru ca mai apoi sa se introduca o lingurita de ceai rosu.

Dupa aceea, se toarna in ceainic apa fierbinte si se lasa la infuzat timp de cateva minute. Cu cat frunzele sunt lasate mai mult timp la infuzat, cu atat mai multi antioxidanti va contine ceaiul rezultat.

Ceaiul rosu (Rooibos) obtinut are o culoare rosie distinctiva cu un gust dulceag asemanator nucilor. Infuzia se poate servi simpla sau amestecata cu lapte sau lamaie. De asemenea poate fi indulcita usor cu miere sau zahar. Rooibos poate fi folosit de asemenea la prepararea unui ice tea delicios.

In Africa de Sud, Rooibos este folosit regulat in preparare mancarii, datorita mineralelor si antioxidantilor pe care-i contine. Este folosit pentru a imbunatati aroma mancarurilor selecte.


Istoria ceaiului Rooibos
Ceaiul oolong - secretul chinezesc al sanatatii
Ceai Rooibos - beneficii

 

 
 
image